Joker, aklıyla çok iyi işler başaranları bir an olsun duraksatmak veya kendi işine gelmeyen aksiyonları durdurmakta harika bir felsefeye sahip. Mizah!!!, konuyu değiştirme, güldürmek…Tabi yiyene.
Zaten gerçekten beceri veya ciddiyetle başarıyı yakalayabildiğinizde bazen başınıza aynen bu gelmez mi :))) Hahahha. Evet bu işi çok ciddiye alıyorsun bırak bu işleri!
Hadi bıraktım, gel biraz eğlenelim…
Oyunlar sırasında karşılaştığımız hataların bir kısmı oyunun kendisinden kaynaklanırken, bir kısmı da bizim beceri ve reflekslerimizden dolayı olabiliyor.
Oyunda başarı ve rekabetçi odağıyla bakan oyuncular dışındaki arkadaşlarımın sıklıkla “fail” videolarını izlediğini görüyorum.
Rekabetçi oyunu tercih edenler genellikle hızla bu hatalardan ders alıp kendi gelişimlerine odaklanmaya devam edenlerden oluşuyor. Ancak yine de her iki kesimde de hayatın eğlenceli yönünü görmeyi tercih edenler ve oyunlara daha bir komik yönleriyle bakabilenler var.
Bol Bol oyundan kaynaklanan hatalar ve PUBG fail için bu videoya bakabilirsiniz.
Tabi rekabetçi oynayanlar ve eziklerin -ki ezik biraz narsist, kendini yüksek sanma hali veya yapmacıklığıdır bize göre- oyunlarıyla dalga geçmek biraz daha keyifli oluyor diye düşünüyorum.
Oyun oynamak ciddi bir iş mi değil mi hala tartışan bir toplumuz. Oyun oynamak zaman zaman ciddi olabilir ama oyun yapmak, oyun tasarlamak ve hardcore gamer olmak epey ciddi bir iş.
Yazılım, Hikaye Yazarlığı, Görsel Tasarım Uzmanlıkları, Grafiksel Arayüz Tasarımcılığı, Ses Tasarımı, Oyun Müziği Besteciliği, Seslendirme Mühendisliği ve bizzat Oyun tasarımcılığı gibi uzmanlıkların isimleri değişerek ve gelişerek artan sayılarıyla beraber birleştiği karşılığında para alınan ve sonuçta hepimizin veya çocuklarımızın oynayarak eğlendiği, öğrendiği, stres atıp hayattan kısa bir süre uzaklaşmasına sebep olan, artık dünyada yeni bir sanat mı olup olmadığı tartışılan bir konu Dijital Oyunlar.
Ağırlıklı olarak oyuncudan kaynaklanan hatalara bakalım.
Faceless Void ancak böyle oynanabilir:) Ultilere dikkat!