Artık oyunları yerelleştiren firmalar ve ticari rekabeti belirleyen unsurlarla oyuncular yeni bir sanal kavgaya mı başlıyor anlamak zor. Peki biz ne düşünüyoruz. Ki burada ortalama editör ve yazar kitlesi aklı başında sakin gamer’lar.
Oyun konsolları ve yeni çıkan kaliteli oyunlara ulaşmak eğer 300-500 TL’lerde kalmaya devam ederse Türkiye’de bu durum artık oyun oynama hakkının oyuncuların elinden alınması anlamına gelmiyor mu.?
Ticaret ve parasal değer, fiyatlama çok fazla oyun için böyle olduğunda aşırı zengin veya ultra zenginler dışında bu oyunları kim alabilecek.
Biz oyunları aşağıdaki gibi yaşayarak açmayı ve deneyimlemeyi benimseyen güruh olarak artık acaba oyunların sunumundan yeni şeyler mi beklemeliyiz diye düşünmeden edemiyoruz.
Tabi ki serbest piyasa, özgürce elit oyunlar fiyatlansın ama bu kadarı biraz fazla olmuyor mu. Eğer böyle olacaksa her oyun bize DVD medyasıyla, online bağlanma zorunluluğu olmadan, extra oyun içi eşyalar, ekstra özellikler, kutuyla beraber gelen nesneler, fiziksel haritalar veya özel kutular gibi pekçok “legendary edition” diye tanıdığımız özelliğiyle sunulsun o halde. Düşünsenize 100 TL’ye bunların varolduğunu. DAha güzel bir oyun dünyamız olmaz mıydı.
Herkes böyle deneyimlemek zorunda değil fakat bu kadar pahalı sunulacaksa zamanla düşecek fiyatı beklemeye veya ilk aldığımda yüksek meblağla karşılaşmama değsin diyorum yoksa oyun geliştiricileri para kazansın tabi ama burada bir yanlışlık var , en azından yerel normallerde….Yerelleştirme sadece dile çevirmek mi….?